Aanleverspecificaties

Voor een goede en snelle verwerking van uw print- of drukwerk is goed aanleveren van essentieel belang. Hieronder staan wat richtlijnen hoe een opdracht kan worden aangeleverd. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u met ons contact opnemen.

Bestanden aanleveren

Bestanden kunt u op verschillende manieren aanleveren. Tot 5 MB is per e-mail geen probleem. Als u grotere bestanden wilt sturen dan kan dit heel gemakkelijk via www.wetransfer.nl of via onze eigen FTP server. Wanneer u hulp nodig heeft kunt u altijd mailen of bellen, of gewoon langskomen met een usb-stick.
Meest gebruikte bestandformaten voor aanleveren PDF, cPDF, eps, ai, tiff, jpeg, psd, Microsoft Office.
Overige bestandsoorten op aanvraag.
Open bestanden van Quark Xpress/ InDesign mits alles is meegeleverd in een service pakket (verzamel voor service bureau of in InDesign kies optie Pakket). Dus met alle lettertypes en iIllustraties.

Bestandsformaat

Lever de bestanden in de exacte grootte aan met een afloop (extra ruimte eromheen) van minimaal 3mm als er elementen uitsteken buiten uw opmaak. Dit is nodig om het gedrukte werk netjes te kunnen schoonsnijden. We adviseren om tekstkaders minimaal 5 mm van de orignele rand af te zetten. Vergeet niet de snijtekens erbij te zetten. Dit geld ook voor printwerk.

Overzicht standaard papierformaten

Hieronder een overzicht van standaard formaten in mm, natuurlijk zijn andere formaten ook mogelijk.

Visitekaartje: 85 x 55 mm A3 297 x 420 mm
A6 105 x 148,5 mm A2 420 x 594 mm
A5 148,5 x 210 mm A1 594 x 841 mm
A4 201  x 297 mm A0 841 x 1189 mm

Aformaten

Kleuren

Als uw documenten gedrukt moeten worden is het belangrijk dat het beeldmateriaal bij voorkeur minimaal 300 DPI is en alle kleuren in CMYK (dus geen RGB) of in Pantone kleuren staan.Kleurenprinters kunnen wel overweg met RGB bestanden. In de printer maken kunnen we gebruik maken van verschillende profielen. Zo kunnen wij ook printen met Fogra27 of Fogra39. Vraag naar de mogelijkheden.

Lettertypes

Altijd alle lettertypes insluiten of apart meesturen of de tekst omzetten naar lettercontouren. Alleen de lettertypesvariaties (bv vet of cursief) gebruiken indien het aanwezig is het lettertype, dus geen monitorlettertypes gebruiken.

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen moeten worden opgeslagen in Tiff of EPS met een resolutie van minimaal 300 DPI.
Voor logo’s het liefste EPS bestanden. Sla de bestanden op in CMYK of met Pantone kleuren. Voor printwerk zijn er meer mogenlijkheden. Zijn alle afbeeldingen bijgeleverd of zitten ze nog in het PDF bestand. Afbeeldingen altijd in 1 laag opslaan. Indien mogelijk is er een print aanwezig van de laatste versie van het bestand.